Playback issue of H.264 MP4 video in web browser


(Syv) #1
  1. Thanks. That’s what I ended up doing.
  2. When I went to rawpedia, I learned that pressing the shift key keep the ratio.
  3. You are including some kind of video: mp4 but I get the following error:

No video with supported format and MIME type not found.

Firefox 63.0.1

Thanks

Syv


cropping and resize problem
(Morgan Hardwood) #2

Yes, it works fine in Google Chrome 70, Chromium 68 and Firefox 63.0.1, so the issue is most likely on your side.


#3

@foto: might you perhaps be on Windows something?

Have fun!
Claes in Lund, Sweden


#4

… and works fine using Microsoft Edge as well as Firefox 63.0.3 on Win X 64-b.


(Syv) #5

Manjaro/archlinux Firefox 63, xfce desktop

Thanks

Syv


#6

Peculiar!
I am on the same Manjaro/XFCE and use ffox 63.0.1 64-bit.
And the vid works fine here!

PS: I have a faint memory of having OK:ed extra video encryptations or something similar when installing Manjaro


#7

@foto open your program manager, search for mime. I have these four enabled: image


(Syv) #8

Here are mine:

perl-file-mimeinfo:     0.29-1
shared-mime-info:       1.10-1
mailcap:                2.1.48+14+g5811758-1
perl:                   5.28.0-1

Thanks

Syv


#9

Hm. Next wild guess. In the pgm mgr, search for codec.
Here are mine:
image


#10

Here is what the video in question needs:
image


(Mica) #11

Firefox should have its own, internal h264 decoder.


#12

@foto It is quite possible that your Firefox settings or plugins are interfering. I have experienced the same thing before.